Potek in opis

Naj najprej še enkrat omenim, da sta možna dva načina zdravljenja neposreden  dotik ali na daljavo.

Male živali
Mačke, pse, zajce, morske prašičke, hrčke, ptiče in druge male domače živali najraje obiščem na vašem domu, če je to le mogoče, glede na oddaljenost vašega in mojega bivanja. S tem dosežemo večjo mirnost same živali, kajti nekatere se bojijo vožnje z avtomobilom, zaprtosti v kletki, tujega okolja in podobnih situacij. Nehote ji lahko iz dobrega namena povzročimo še dodaten stres z odhodom iz njihovega
varnega domačega prostora. Za zdravljenje potrebujem mirno sobo, med zdravljenjem pa je priporočljivo,
da je lastnik živali prisoten, da se živalica počuti bolj varno in sigurno.

Velike živali
Zdravljenje konjev (in drugih velikih živali) vedno poteka v njihovem okolju, torej v hlevu, boksu, konjušnici – to pomeni živali znanem okolju.
Če se osredotočim na konja: med zdravljenjem naj konj ne bo privezan, saj bi nasprotno omejevalo njegovo možnost svobodnega gibanja in potek samega zdravljenja. Če lastnik konja želi biti prisoten med zdravljenjem je to zelo priporočljivo, saj se bo tako žival počutila varnejšo.

Zdravljenje vedno poteka najprej par korakov stran od živali, da se vzpostavi vez zaupanja, nato se nadaljuje s pomočjo dotika telesa živali.

Kot sem že omenila, živali same pristopijo do zdravitelja in sprejmejo njegovo energijo takrat, ko jo potrebujejo. Prav tako žival sama odide ali se odmakne, postane nemirna, ko je prejela zadostno oz. potrebno količino zdravilne energije.