Narava živali

Živali po svoji naravi preobrazijo neharmonično energijo stresa. So kot duhovne čistilke, ki pridejo v našo zavest in počistijo odpadke, ki jih za sabo pusti čustveni nemir dneva. So individualna, duhovna in zavedna bitja, ki so zmožna inteligentnega in duševnega mišljenja, čustev in občutljivosti, ki velikokrat prekašajo človeško zavest ali pričakovanja. Živali so krepko manj zahtevne kot ljudje, svoje življenje živijo sproščeno in nanj gledajo iz drugačnega, bolj umirjenega vidika. Vse to pomeni, da se na zdravilno energijo odzivajo lažje in hitreje od človeka.

Na energije so zelo občutljive, zato velikokrat nase prenesejo in prevzamejo človekovo energijo, pa naj bo dobra ali slaba. Zato ni nič čudnega, da skozi čas opazimo, kako neverjetno podobni so nam naši ljubljenčki – izražajo namreč tudi našo osebnost in naše vzorce. Tako bo na primer nervozen človek najbrž imel nervoznega ljubljenčka in nesamozavesten človek boječega ali celo napadalnega ljubljenčka.

Ljudje se v vsakodnevni življenjski naglici niti ne zavedamo bremen, ki si jih nalagamo na ramena, vsega tega nepotrebnega stresa, ki nam krati uživanje in sproščenost vsakdana. Ta stres ljudje nezavedno prenašamo tudi na naše živali, naše ljubljenčke, ki nam skozi svoje življenje stojijo ob strani, nas obožujejo
in prinašajo radost, veselje in toplino v naše življenje. Ljudje pozabljamo, da so živali za negativno energijo dojemljive veliko bolj kot človek, zato velikokrat našo slabo voljo in bolečino prevzamejo nase in zato zbolijo, mi pa čudežno ozdravimo.

Vez med domačo živaljo in njenim skrbnikom je pogosto zelo močna in globoka. Živali z nami resonirajo na globok način, kot lahko le redko kateri človek. To je zaradi dejstva, da živali nimajo ega. Ljubijo brezpogojno in nenehno nam pomagajo na načine, ki jih pogosto ne prepoznamo. Pomagajo nam preobraziti našo nesrečnost in negativnost in nam pomagajo, da postanemo boljši ljudje. Bodimo jim
pripravljeni služiti in skrbeti zanje in jim tako pomagajmo pospešiti razvoj njihove duše.

Živali nas branijo in varujejo pred energetskimi motnjami ki nas obkrožajo, naša naloga pa je da za njih čim bolje skrbimo in jim pripomoremo k lepemu in srečnemu, predvsem pa zdravemu življenju, ki vsebuje redno energetsko čiščenje in vzpostavljanje energijskega ravnotežja.

Kot ljudje, pa imajo tudi živali različne osebnostne značilnosti in značaj. Zato se seveda tudi različno odzivajo na zdravljenje z univerzalno energijo. Nekatere se ji tako v trenutku prepustijo in v njej vidno uživajo, spet druge se ne dajo motiti pri svojih vsakdanjih “opravilih”, kot sta igra in počitek, tretje zdravilca popolnoma ignorirajo in kažejo strah in nezaupanje kot pred nekom, ki je vdrl na njihovo domače ozemlje in se zato odmaknejo, skrijejo. Z nezaupljivimi živalmi se je zato treba ukvarjati še posebej nežno in previdno, pristop k njim mora biti počasen, tih in ljubeč, da se privadijo na novo pojavo in energijo. Zapomniti pa si je treba, da ima glavno besedo pri zdravljenju vedno žival in ne zdravilec, ta se prilagaja njenemu odzivu in načinu obnašanja, temu je zato prilagojen tudi čas. Ko žival spozna zdravitelja k njemu pristopi sama in pokaže svoje zaupanje. Morda šele po parih seansah, vsekakor pa do tega sčasoma pride. V skrajnih primerih nezaupanja in strahu, pa terapija deluje in se lahko izvaja tudi brez neposrednega dotika dlani, pomembno je le, da je žival prisotna v prostoru – v drugem primeru se izvaja na daljavo .